Пријава

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

„Јесењи 14. фестивал здравља”

26. септембар 2016.

Сви они који  су желели  да прошире своја знања о здрављу,  посетили су штанд Дома здравља „Др Симо Милошевић“ Чукарица.  „Здраве навике - здрава породица” слоган је који је обележио   Јесењи 14. фестивал здравља,  22.09. и 23.09.2016. год.  у Дому омладине Београд.  

    Незванично, овај фестивал био је посвећен и превенцији кардиоваскуларних обољења. Патронажне сестре  су  пружиле  савете и предлоге грађанима за унапређење и очување здравља,  превазилажење лоших навика и превенцију болести,  као и  предлоге скрининг тестова које је неопходно да ураде сходно ризицима и старосној  групи којој припадају.

    Били смо један од ретких домова здравља,  који је пружио  услугу - мерење притиска, коју је искористило око 200  посетилаца Фестивала. Лифлети  које смо сами правили посебно су били занимљиви и корисни ђацима средњих медицинских школа којих је ове године било у оба дана. На нашем штанду грађани су  могли су да чују о значају : правилне исхране код старије одојчади и мале деце, превентивних прегледа, превенцији полно преносивих болести,  превенцији депресије код младих…   Промовисали смо важност здравих навика у оквиру породице,  које је неопходно успоставити од најранијег узраста и неговати до краја живота.

    У току фестивала, подељен је велики број здравствено промотивног материјала, али према слободној процени  посетилаца је било у нешто мањем броју него предходних година.  

 

Please publish modules in offcanvas position.