Пријава

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

 Извештај са 14. Фестивала стваралаштва старијих „Златно доба“

30. септембар 2016.

Представници  дома здравља „Др Симо Милошевић“,  присуствовали су,  отварању четрнаестом  по реду, Фестивалу стваралаштва старијих  „Златно доба“,  27. септембра у свечаној Сали Скупштине града.      Под слоганом „Стваралаштво не зна за године“ програм је започео игром (градске игре).            


 Награда „Златно доба“ додељена је нашем истакнутом глумцу  Власти Стоисављевићу за животно стваралаштво и уручио ју је заменик градоначелника Андрија Младеновић. За хумано новинарство награду „Златна реч“, аутору и водитељу емисије „Додати живит годинама“ РТ Војводине, Драгану Ремецки,  уручила је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић. Директорка Установе Геронтолошки центар Сузана Мишић уручила је награду „Искорак“  за сениоре који померају границе,  атлетичару ветерану  (87г) који је освојио сребро у бацању диска на Европском првенству у Анкони - војном пензионеру Радомиру Скоко.

 

 Прва, друга и трећа награда „Златни стих“ за најбољег песника преко 65 година, додељена је песницима: Вери Павловић за песму „Ветрови самоће“; Вери Бјелић за песму „Траг“; Милану Драшковићу за песму „Врт“.  Додељено је  признање песнику почетнику Кости Шоботи из Јагодине,  које је уручио члан жирија Данијел Ковачевић који је и сам добио зхвалницу.Присутне  је задивила гђа Добринка-Кика,  док је певала „Седим у једном париском локалу“.  Програм је затворен кратком модном ревијом,  ручно рађених шешира различитим техникама,  од различитих материјала. Свака дама носила је својих руку дело.

 Фестивал ће трајати до 29. септембра,  са понуђеним бесплатним програмима и едукативним радионицама у оквиру школе стваралаштва:  изложбе , ликовне колоније, позоришне представе и кoнцерти који ће се одвијати на више места у граду. Концепт фестивала  се заснива на промовисању савременог приступа у решавању захтева и стандарда квалитета живота у старости, социјалне сигурности и људских права старих људи, а посебан акценат је стављен на међугенерацијску сарадњу.
    Дом  здравља се увек одазива оваквим  акцијама социјалне заштите,  примарно  пружајући медицинску и хуману потпору нашим старијим суграђанима.

Please publish modules in offcanvas position.